Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

7 - 6
Öxabäckshallen
14 november 2009
15:00

Floda IBK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Floda IBK

Grisa var ordet.

Passande kan tyckas i dessa tider av svininfluensa, och det skulle även visa sig att det var dessa ord som satte sitt epitet på matchbilden. Första halvan gick i grisens tecken medan avslutningen präglades av influensan.

För Tygrikets del har de senaste veckorna mestadels påmint om en sjukstuga snarare än ett innebandylag. Fler spelare har varit frånvarande och nedbäddade i sjuksängen än närvarande på lagets träningar. Vilket givetvis kom att märkas ju längre matchen mot Floda led.

Tre ledord sattes upp inför matchen för att dels hitta tillbaks till det vägvinnande spelet och för att dels eliminera det hemmaspöke som huserat i Ladan under hösten. Dessa ord var
¤ Tro: Vilket inte betyder att laget vände sina förhoppningar till högre makter utan snarare en tro på det man gör, såväl på grupp- som individnivå.
¤ Grisa: I bemärkelsen att göra det plågsamt jobbigt att möta ett destruktivt Tygriket. Hitta tillbaks till grunden i försvarsspelet och därifrån så sakteliga bygga upp offensiven.
¤ Glädje: Som en påminnelse om att alla spelar innebandy för att det är roligt och att laget dessutom har grymt kul tillsammans när alla bjuder till.

Detta visade sig vara ett vinnande koncept då stora delar av truppen inte förmår att memorera mer än tre ynka ord och därmed icke göre sig tillgodo av långdragna och detaljerade taktikgenomgångar. Istället togs det fasta på vad som göra skulles och till en början följdes matchplanen till punkt och pricka.

Men efter drygt halva matchen gjorde sig svinet brutalt påmint. Orken tröt bland hemmaspelarna i samma takt som innehållet i P-O´s plunta på läktaren. Vilket givetvis fick till följd att aggressiviteten avtog och misstagen tilltog. Floda tog över allt mer och tilläts relativt enkelt kvittera den ledning som såg så säker och stabil ut. Hemmalaget lyckades dock resa sig för att sedan falla igenom igen i mitten av tredje perioden. Men på något mirakulöst sätt lyckades man ändå mobilisera tillräckligt med energi för en sista anstormning vilket resulterade i tre oerhört välbehövliga och även välförtjänta poäng.

Spöket var besegrat och grisarna njöt av tillvaron i Ladan igen.

Till sist...
Mästermissaren Hiawatha har nu lyckats med konststycket att missa totalt vidöppet mål från en meters håll två matcher i rad. Däremot pangar han in volleyskott som voro de det mest banala i denna värld. Vissa individer blir man aldrig riktigt klok på helt enkelt.

Matchfakta
IBK Tygriket 99 - Floda IBK 7-6 (2-1, 2-2, 3-3)

1-0 Simon Ericsson (Björn Andersson)
1-1
2-1 Mikael Laurén
3-1 Tommy Gunnarsson (Dag Brodén)
3-2
3-2
4-3 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
5-3 Daniel Gripestam
5-4
5-5
5-6
6-6 Andreas Ljunggren (Daniel Gripestam)
7-6 Fredrik Johansson (Simon Ericsson)

Skott: 22-24
Publik: 121
Utv: TT99 2x2, FIBK 1x2
Domare: Thomas Andersson Bohus & Johan Hällgren

Hôven

*** Simpa
** Hiawatha
* Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Daniel Gripestam 1 1 1 0 2
Björn Andersson 1 0 2 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 2 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

ons 3 mar 2010, 20:30 Floda IBK - IBK Tygriket 99 6 - 5